Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.

Slide Constructam - Piaccino Constructam historie

Constructam bouwde heel karakteristieke caravans, die nog steeds heel gewild zijn bij de liefhebber. De firma, die gevestigd was in het Belgische Temse, begon haar productie in 1958.

Opvallend was de grote raampartij aan de ronde voorkant. In 1960 kwamen de eigenaren met een revolutionaire ontwikkeling: een serie caravans gedeeltelijk van polyester en gedeeltelijk van aluminium. Ze waren zeer bijzonder van stroomlijn, en beschikten over perfecte rijeigenschappen.

De onderbouw was nl. meer dan twee keer zo zwaar als de bovenbouw, waardoor het zwaartepunt laag in de caravan lag.

Constructam Piaccino

In de zeventiger jaren van de 20e eeuw krijgt Constructam het steeds moeilijker, omdat de productiemethode van de caravans zeer arbeidsintensief is. Bovendien heeft de bodem soms te lijden van rottingsverschijnselen, omdat er zich condens tussen de wanden van de caravan vormt.
In 1982 wordt de productie stop gezet. Er wordt een doorstart gemaakt onder de naam Mirage Caravans en in 1985 wordt de naam Constructam Caravans verkocht aan Chateau Caravans te Budel (Nederland).

Constructam Piaccino

De Constructams werden gemaakt in Temse, Belgie, aan de Schelde. In het begin werden de caravans in een werkplaats van ongeveer 4000 m2 op een terrein van 4100 m2 gemaakt. Later werd het terrein tot ongeveer 26000 m2 vergroot. Hierop werden nieuwe, moderne werkplaatsen gebouwd, de nieuwe montagehal bv. nam 5000 m2 in beslag, terwijl het nieuwe kantoorgedeelte en de showroom 1100 m2 bestreken. Laatstgenoemde ruimte werd kort voor de productie van 1967 klaargemaakt en in gebruik genomen, zodat er toen een totaaloppervlakte van 10000 m2 gebouwen en 30000 m2 terreinen ter beschikking van de werkzaamheden stonden. Constructam was niet alleen een montagebedrijf, maar omvatte ook een staalafdeling voor het herstel van constructies, onderstel en alle onderdelen, een meubelmakerij waar alle meubilair werd geproduceerd en een kunststofafdeling voor het maken van de polyester bovendelen. Constructam was gevestigd aan de Krijgsbaan 247 te Temse.