Kees van der Westen

WAT IN 1984 OP EEN WERKBANK BEGON, IS UITGEGROEID TOT EEN WERKPLAATS IN WAALRE WAAR PROFESSIONALS STREVEN NAAR PERFECTIE OM DE BEST MOGELIJKE ESPRESSOMACHINE TE BOUWEN.

Zijn eerste apparaat was in Memphisstijl (‘Embezzler’), gevolgd door nog zo’n fifties-ontwerp: de rood-blauwe Delray deluxe die hij van oude onderdelen maakte voor zijn examen industriële vormgeving.
Aan het einde van het jaar 1985 was de Delray deluxe de eerste machine van het merk Kees van der Westen welke kon worden verkocht.
De daarop volgende jaren werd er verder geïnnoveerd. Kees van der Westen stond er inmiddels in het jaar 1988 om bekend kwalitatieve machines met een exclusief kantje te ontwikkelen. Deze exclusiviteit uitte zich onder meer in de vaak oogstrelende en erg bijzondere designs.
Door de jaren heen werd de Kees van der Westen pistonmachine een begrip in de (semi)professionele wereld

In 1994 volgde de Mistral en in 2001 werd de 1e Mirage afgeleverd. In 2008 volgde de introductie van de Speedster en vier jaar later verscheen de Spirit welke eigenlijk niets meer of minder is dan de grote, commerciële uitvoering van de Speedster.

Ruim 30 jaar later is Kees van der Westen The King als het gaat om het bouwen van espressomachines. Overal vind je zijn Espressonistic Works: van espressobars in New York, Londen en Barcelona tot het Australische Sydney.

Aan de Kees van der Westen espressomachine die je tegenwoordig kan bestellen ging jarenlang aan werk vooraf. Het is het resultaat van keer op keer weer nieuwe verbeteringen die werden doorgevoerd, niet alleen op vlak van kwaliteit, maar ook voor wat het design betreft.

De Mirage
De Mirage is een espressomachine met een dubbele boiler: één voor stoom en theewater en de andere voor zowel ‘lange’ koffie als stroperige espresso. Deze indrukwekkende espressomachine staat zeer hoog aangeschreven en heeft het uiterlijk van een Ferrari. Niet alleen vanwege het design, maar ook door z’n technische kwaliteit en perfecte, met de hand verrichte, afwerking.

De Speedster
De Speedster is de ultieme 1-Groeps Espresso machine. Deze machine biedt extreme precisie & maximale controle in een snel pakket. De handgemaakte KvdW Speedster is voorzien van een dubbel boiler systeem. De boiler, van 2,1 liter die gebruikt wordt voor de zetgroep, wordt gevuld met voorverwarmd water door middel van een warmtewisselaar. Dit zorgt voor een nauwkeurigheid van 0,1 graad Celsius.

Een Kees van der Westen espressomachine, absolute topkwaliteit!

Kees van der Westen Mirage
Kees van der Westen Speedster