OVER ONS, PIACCINO

Wat in 2012 begon met een idee, na vele jaren in de reiswereld en horeca werkzaam te zijn geweest, werd begin 2013 omgezet in de aanschaf van een Piaggio Ape en was Piaccino, een samenvoeging van Piaggio & Cappuccino, een feit!

Eerst actief op vele (jaar)markten en braderien maar langzamerhand steeds meer op (sport)events en festivals. En op de overige momenten en in de wintermaanden veel zakelijk opdrachten zoals beurzen, promoties, (her)openingen en Eindejaarsfeesten.

Naast de Piaggio Ape werd de flexibiliteit voor de opdrachtgever uitgebreid met een Constructam Condor caravan welke ik vond in een kassencomplex in de Betuwe. En om ook bij moeilijker bereikbare plekken, b.v. een enkele winkel- of kantoordeur, en kleinere beursstands aanwezig te kunnen zijn kwamen er nog 2 mobiele barren.
Uiteraard werd het aantal Espressomachines van Kees van der Westen uitgebreid met 2- en 3-groeps Mirage’s en voor de kleinere opdrachten met de mobiele bar een Kees van der Westen Speedster!

De barista’s van Piaccino zijn gecertificeerd door de Speciality Coffee Association Europe (SCAE). Dit waarborgt de kwaliteit van de koffie’s die worden gemaakt.

Je koopt dan niets vermoedend in oktober 2019 een fijn huis aan de Grotestraat in Diepenheim, terug naar (t)huis en ruimte voor opslag van de spullen, en maakt je zorgen hoe in april te verhuizen wanneer het festivalseizoen al weer begonnen is. Corona gooit echter roet in het eten. Voor verhuizen is ineens alle tijd en alle grote events (o.a. Zwarte Cross, 4-Daagse, SAIL Amsterdam,  Amstel Gold Race, WK Triathlon) die geboekt stonden waren na 1 persconferentie verdwenen.

Terwijl het Coronavirus Nederland in zijn greep heeft en de evenementenindustrie volledig tot stilstand is gekomen, rijpt het idee om niet te wachten op een mirakel, maar om door te schakelen naar plan B; de voormalige winkel van schildersbedrijf Ziel omtoveren van opslagruimte naar een koffiewinkel. Geen toeters en bellen of lintjes doorknippen maar gewoon de deur open en 1,5 m afstand houden,  en een begin maken met plan B zolang plan A, koffie op locatie met Piaccino, in ‘lockdown’ is. En helaas valt Piaccino niet onder een Corono steunpakket van de Overheid dus creatief worden is de oplossing.

In de koffiewinkel kun je terecht voor espresso- en koffiemachines, baristatools, verrassende Italiaanse (zoet)waren, postkaarten, diverse geschenken en (zelf samen te stellen) geschenk- en cadeaupakketten.
Daarnaast is Reggehuis het adres voor een inspirerende koffieworkshop waarin je wordt meegenomen in de wereld van koffie en het bereiden van een mooie espresso of cappuccino thuis.

Voor de komende periode staat de agenda weer vol dus hopen we jullie weer te treffen op een (sport)event of festival!

Piaccino voelt zich overal thuis !